Хмельницькій відвідала неповторна та талановита Дара Корній

25 травня в Хмельницькій міській центральній бібліотеці відбулось довгоочікуване літературне побаченя «за філіжанкою кави» з відомою українською письменницею та громадським діячем Дарою Корній у рамках літературно-мистецької програми «Майдан, Любов, війна і не тільки…». Захід було організовано авторським проектом «Літературний туризм». Основним куратором заходу виступила Лора Підгірна, яка сама буквально декілька днів тому презентувала свою першу книгу «Червона Офелія».

Прихильники та числені шанувальники творчості української патріотки не могли оминути такий захід своєю увагою, тому зал міської центральної бібліотеки був наповнений. Більшість відвідувачів захопили з собою і твори майстрині, аби отримати на першій сторінці такий бажаний афтограф автора.

Довге, таке емоційне спілкування, безліч запитань та гідні цікаві відповіді Дари Корній, жвавий діалог не залишив осторонь нікого з учасників цієї події.

 

 

 

Дара Корній українська письменниця- прозаїк. Лауреат третьої премії «Коронації слова» за роман «Гонихмарник» (2010).

Справжнє ім’я письменниці Мирослава Іванівна Замойська.  Талановита письменниця народилась 20 вересня 1970 року в с. Секунь Старовижівського району Волинської області.

Середню школу закінчила в селі Княже Львівської області, а вищу освіту здобула у Львові. Закінчила журналістсько- редакторське відділення Українського поліграфічного інституту.

Працює у Львівській національній академії мистецтв.

Дара Корній мешкає у Львові. Виховує старшу доньку Дарину, й молодшого сина Максима.

 

Творчість: Перший її великий твір опублікувало Клуб сімейного дозвілля 2010 року. Це був «Гонихмарник», написаний в фентезі. Роман приніс авторці третю премію літературного конкурсу «Коронація слова» 2010 року в номінації «роман», удостоєний відзнаки «Дебют року» від видання «Друг читача» та став лауреатом премії асамблеї фантастики «ПОРТАЛ-2011» — «Відкриття себе» імені Володимира Савченка. Після публікації першого роману Дара Корній отримала неофіційне звання «української Стефені Маєр».

Другий великий твір письменниці «Тому, що ти є» — «Вибір видавців» у конкурсі «Коронація слова — 2011». Він теж написаний у жанрі міського фентезі.

Третій роман — «Зворотний бік світла» — це «Вибір видавців» у конкурсі «Коронація слова 2012». На «Форумі видавців — 2012» його активно купували на стенді «Коронація слова».

З останніх робіт письменниці:

  • «Зірка для тебе» (2013),
  • «Зворотний бік темряви» (2013),
  • «Зозулята зими» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2014),
  • «Щоденник мавки» (2014),
  • «Крила кольору хмар» (у співавторстві з Талою Владмировою) (2015),
  • «Петрусь-химородник» (2015),
  • «Зворотний бік сутіні» (2016),
  • «Зворотний бік світів» (2016).

 

 

 

Фото: Тамара Козицька

З використанням матеріалів: Вікіпедія

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *