Вічна пам’ять Героям: 4 роки тому біля аеропорту Луганська бойовиками ЛНР було збито Іл-76

Чотири роки тому, 14 червня 2014 року, при посадці в аеропорту Луганська був збитий Іл-76 – військово-транспортний літак 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України.

Про це повідомляє Портал «Будь у курсі» з посиланням на Укрінформ.

Його збили проросійські бойовики так званої ЛНР з ПЗРК «Ігла».

На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. В результаті обстрілу усі вони загинули.

Загибель усіх 49 військових, які перебували на борту збитого літака, стала найбільшою з початку антитерористичної операції і найбільшою одночасною втратою Збройних сил України за період її незалежності.

Катастрофічна загибель великої кількості особового складу внесла корективи в плани АТО: як наслідок, у липні українські війська змушені були з боями і новими втратами пробивати сухопутний коридор через Щастя до Луганського летовища.

Через трагедію Міноборони України усунуло від своїх обов’язків ряд військових. Зокрема, й заступника керівника антитерористичної операції генерал-майора Віктора Назарова, якого згодом звинуватили у недбальстві. 27 березня 2017 року Павлоградський суд визнав винним генерал-майора Назарова і засудив до 7 років тюрми, однак генерал подав на апеляцію. У вересні 2017 року було розпочато розгляд апеляції Назарова.

Разом з тим, 30 січня 2017 прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження відносно ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького та двох командирів незаконних збройних формувань, їх дії кваліфіковано як терористичний акт.

 

Пам'яті воїнів, загиблих в авіакатастрофі літака ІЛ-76 14 червня 2014 р.

Пам'яті воїнів, загиблих в авіакатастрофі літака ІЛ-76 14 червня 2014 р.В день четвертих роковин трагедії у небі Луганська згадаймо всіх полеглих героїв поіменно. Згадаймо кожного з них, подякуємо йому за його подвиг.Нехай світла пам'ять про них живе вічно!#IL76 #Поіменно #Памятаємо

Опубліковано Стіна пам'яті загиблих за Україну 2014-2017 рр. Стіна народної пам'яті 13 червня 2018 р.

1 thought on “Вічна пам’ять Героям: 4 роки тому біля аеропорту Луганська бойовиками ЛНР було збито Іл-76”

  1. Уведомление: Загибель 49-ти військових у збитому Іл-76: суд зобов’язав Міноборони виплатити потерпілим компенсацію — Будь у курсі — портал новин

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *